Verslaving op de werkvloer

Verslaving kan vele gezichten hebben. Naast drank en drugs verslaving, zijn er nog vele andere verslavingen die veel invloed kunnen hebben op je (werk)leven. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan gameverslaving, gokverslaving, seksverslaving, smartphoneverslaving, eetproblemen, etc. Je spreekt van verslaving als je: niet meer zonder een middel kunt, lichamelijk of psychisch. steeds meer nodig hebt van een bepaald middel om hetzelfde effect te bereiken. ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt. Herken de signalen van verslaving bij jezelf of een collega en druk op de stopknop voor het te laat is!

5,3% van alle werkenden heeft last van middelenmisbruik. Het grootste probleem: Medewerkers met verslaving worden vaak te laat geholpen. De signalen worden vaak niet tijdig herkend omdat de medewerker bang is om bijvoorbeeld hun baan te verliezen. Ben jij verslavingsgevoelig? Heb je een vorm van verslaving en weet je niet hoe je hierover het gesprek moet aangaan? Of heb jij een collega waarbij je een vorm van verslaving vermoed? Wacht niet langer en ga er vandaag nog mee aan de slag!
Wil jij er achter komen of jij of een van je collega’s een vorm van verslaving heeft?

Doe de online verslavingstest

 

Wat kun jij doen als jij, of een collega kampt met verslaving?

Hulp zoeken bij een verslaving is vaak een grote stap: slechts 4 procent van verslaafden zoekt hulp. De eerste stapjes zijn vaak het moeilijkste. Vermoed jij bij jezelf of een collega een vorm van verslaving? Onderstaand hebben we een aantal tips op een rijtje gezet hij jij hiermee kunt omgaan.

Tip 1:  Maak het bespreekbaar
De eerste stap bij verslavingsvermoedens is het bespreekbaar maken. Bekijk de video om te weten hoe jij dit het beste kunt aanpakken:

Tip 2: Anoniem melden
Vind jij het lastig om je collega te confronteren of zelf je verhaal op werk te doen? Bij Ruisch Coaching kunnen niet alleen verslaafde medewerkers zich melden, maar ook hun collega’s, leidinggevenden en partners die zich zorgen maken of misschien een vermoeden hebben.

Bekijk hier de website